20. May 2024.
Semberija Transport

Auto škola

Auto škola Semberija Transport

Saznaj više

Turistička agencija

Prodaja turističkih aranžmana i avio karata.

Saznaj više

Iznajmljivanje reklamnog prostora

Reklamiraj se po najpovoljnijim cijenama.

Saznaj više

Dijagnostika

Vršimo uslugu dijagnosticiranja svih tipova vozila.

Saznaj više

POŠALJI NAM SVOJE PITANJE

Pošalji pitanje tako što ćeš popuniti sva ponuđena polja.
Naš info centar će ti odgovoriti u najkraćem roku.O nama

POŠALJI NAM SVOJE PITANJE

Pitaj nas, naš info centar će ti rado i
brzo odgovoriti, klikni ovde.

 

Daleke 1962.godine počinje se sa prevozom putnika u Semberiji jednim autobusom na prigradskoj liniji Bijeljina - Janja u organizaciji Tuzlanskog " Autoprevoza ". Sa rastom Bijeljine kao grada, razvojem školstva i povećanom potrebom povezivanja grad -selo razvijao se i drumski saobraćaj na ovim prostorima. Već 1968. godine "Autoprevoz " iz Tuzle formira sekciju u Bijeljini sa 4 autobusa i 10 zaposlenih radnika koja 1970. godine prerasta u radnu jedinicu.

Već od 1974. godine počinje ubrzan razvoj malog saobraćajnog kolektiva "Semberija transport" koji izrasta u respektabilnu privrednu organizaciju sa značajnim kapacitetima.

Pored razvijenog unutrašnjeg saobraćaja, "Semberija transport" tada vozi i na liniji Bijeljina-Beč. Tragični događaji uslovljeni raspadom Jugoslavije odrazili su se drastično i na ovo preduzeće. Stradao je vozni park, tržište je smanjeno, a velikim dijelom i izgubljeno. Ostala je 21 vozna jedinica, a broj zaposlenih gotovo se prepolovio.

Procesom privatizacije od 2001. godine, kada postaje akcionarsko društvo, "Semberija transport" ponovo kreće uzlaznom linijom. Preduzeće se vraća na stara tržišta, osvaja nova, širi mreže međunarodnih linija, osavremenjuje prevozne kapacitete, povećava broj autobusa, širi mrežu turističkih agencija, a u skladu sa tim raste i broj zaposlenih.

Sa "Semberijom transport", Bijeljina i Semberija ne samo da postaju bliži Evropi nego u pravom smislu riječi i njen dio.

Glavna djelatnost preduzeća je prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju kao i prevoz putnika u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju. U glavne djelatnosti spada još i pružanje staničnih usluga, dok u pomoćne djelatnosti kojima se bavi kompanija spadaju turizam, usluge auto škole i  dr.

Danas je "Semberija transport" opet snažan kolektiv sa oko 80 zaposlenih.

Glavne djelatnosti:

  • Obavlja gradski i prigradski prevoz i prevoz ucenika u gradu Bijeljina
  • Republičke linije za Istočno Sarajevo i Banja Luku
  • Tokom turističke sezone vrši  prevoz putnika na Crnogorsko primorje;
  • Redovni polasci na lnijama za Austriju - Beč, Grac, Baden i Wiener Neustadt, Njemačku - Berlin, Lajpcig, Regensburg, Sloveniju - Maribor, dok prema Srbiji saobraćaju svakodnevno dvije linije za Beograd i Novi Sad

Kompanija raspolaže sa 30 autobusa koji zadovoljavaju stroge sigurnosne evropske tehničko-eksploatacione standarde. Autobusi su najpoznatijih svjetskih proizvođača ( Mercedes, Man, Neoplan, Setra… ).

Pored voznih jedinica u našem vlasništvu su dvije autobuske stanice ( Bijeljina i Ugljevik ), sevisno-remontna infrastruktura sa garažnim prostorom na površini od 12.300 kvadratnih metara sa internom benzinskom pumpom, te dvije turističke agencije u Bijeljini i Janji.

Preko sektora turizma decenijama unazad uspješno se organizuju đačke ekskurzije u zemlji i inostranstvu, grupna putovanja i obilazak određenih domaćih i inostranih destinacija , vjerski turizam, jednodnevni izleti….

U oblasti autoškole vršimo teoretsku i praktičnu obuku za sve kategorije: Moped, A, A1, B, C, C1, CE, D

Vlasnici smo sertifikata ISO 9001-2008 i dobitnici priznanja Privredne komore Republike Srpske za najuspješnije preduzeće u oblasti saobraćaja za 2003 godinu kao i brojnih priznanja i zahvalnica mnogih privrednih kolektiva i organizacija.

Pohvale i žalbe
Anketa zadovoljstva putnika